Logo
Udskriv denne side

150 unge elevambassadører

Elevambassadør Nanna Fangel Elevambassadør Nanna Fangel

Social- og Sundhedsskole Syd er sammen med 10 andre SOSU-skoler landet over gået sammen om projekt UNG I VELFÆRD, hvor 150 elevambassadører i alderen 16-25 år skal ud på folkeskoler, uddannelsesmesser, åbent hus og lignende for at møde grundskoleelever og fortælle om mulighederne og svare på spørgsmål om SOSU-uddannelserne.  

Nanna Fangel er en af SOSU Syds nye elevambassadører, der skal være med til at tiltrække endnu flere unge til social- og sundhedsuddannelserne. 

- Det vigtigste for mig ved at tage den her uddannelse, er, at jeg ved, at jeg kan komme ud og gøre en stor forskel i menneskers hverdag. At jeg kan skabe nogle relationer med mennesker på min egen alder, men også bygge bro til ældre mennesker. Og så elsker jeg at bruge mine hænder, og der er masser af praktisk undervisning.

Projektet blev i starten af oktober skudt i gang med en træningsweekend i Vejle. Her skulle eleverne lære hinanden at kende og de blev trænet i at inspirere andre unge til at vælge en karriere indenfor sundhed og omsorg.

Til at træne og kvalificere de unge ambassadører har skolerne hyret YouTuberen Rasmus Brohave. Han har stor erfaring med at nå unge målgrupper på de sociale medier og har bl.a. øget kendskabet til en række uddannelsesmuligheder med sin YouTube-serie ”Hvad kan jeg blive”. Som led i serien lavede han i 2020 i samarbejde med social- og sundhedsskolerne en film om at blive social- og sundhedsassistent.

- Det bliver superinteressant at træne en masse unge i at blive gode ambassadører. Jeg kan bidrage med alt det, jeg selv har lært - bl.a. hvordan man laver godt indhold til sociale medier, hvordan man kan præsentere sig selv på en god måde og også noget om det, som virker mindre godt, fortæller Rasmus Brohave.

Vigtigt at flere uddanner sig til en karriere inden for sundheds- og omsorgsområdet

I Social- og Ældreministeriet glæder social- og ældreminister Astrid Krag sig over, at 150 unge vil være rollemodel og dermed være med til at udbrede kendskabet til social- og sundhedsuddannelserne. For det er der i ministerens øjne brug for.

- Det er helt afgørende for vores velfærdssamfunds fremtid, at flere uddanner sig som social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter, så der er fagligt kvalificerede medarbejdere til at tage sig af de ældre. Jeg tror rigtigt meget på, at de unge rollemodeller i projekt ”Ung i velfærd” kan være med til at inspirere andre unge til at vælge et job i ældreplejen – et i øvrigt utroligt spændende og givende job, hvor man virkelig gør en forskel, siger Astrid Krag. 

#stoltsosu

Hen over weekenden har Nanna Fangel og de andre elevambassadører fra SOSU Syd, sammen med elever fra hele landet, øvet sig i at formidle viden om deres uddannelser og sig selv til andre unge.

De har lært om blandt andet filmproduktion, gode Facebookopslag, og hvordan de skaber den gode fortælling om deres fag og uddannelse, og lagde løbende billeder ud på skolens Instagramprofil under hashtagget #stoltsosu.

Nanna Fangel er efter weekenden klar til at tage ud og fortælle om sin uddannelse og sit fag, som hun er stolt af.   

- Jeg går på GF1, så det hele er stadig ret nyt. Vores studietur har uden tvivl været det fedeste, da vi var på Ungdommens Folkemøde. Her holdt jeg tale på “Ølkassen”, og det var en fed oplevelse.

Da jeg skulle skrive min tale til Ungdommens Folkemøde, var det en stor udfordring, og sådan noget elsker jeg.

Hun oplever, at mange ikke er klar over, hvilke opgaver en social- og sundhedshjælper eller -assistent udfører, og hun vil ændre opfattelsen, så faget får den respekt, hun mener det fortjener, og at flere vælger samme uddannelse som hende.

 

Mød alle ambassadørerne på denne side.

 

© Social- og Sundhedsskolen Syd | Bjerggade 4M | 6200 Aabenraa | Tlf.: 73 33 43 00 | sosu@sosu-syd.dk | sikkermail@sosu-syd.dk | EAN-nr: 5798000558021 | CVR: 29556482 | Skolenummer: 545406 | Design byroco | Login