Orblindekampagne

EUX-elev Jasmin Guldahl Haahr Jakobsen ifører sig sin t-shirt EUX-elev Jasmin Guldahl Haahr Jakobsen ifører sig sin t-shirt

Uge 40 er ordblinde-uge, og på SOSU Syd går de ordblinde elever hele ugen rundt i T-shirts med ordet ”Ordblind” på brystet, de håber at være med til at nedbryde fordomme om ordblinde, og fortælle den gode historie om, hvordan man studerer, når bogstaverne driller.

 Jeg er ikke flov!

Ordblinde elever på SOSU Syd skilter med deres handicap hele uge 40. Her er det ikke flovt at være ordblind, siger eleverne.

Jasmin Guldahl Haahr Jakobsen fandt først ud af, at hun var ordblind, da hun gik i 8. klasse. Det har givet hende en del udfordringer gennem tiden i folkeskolen, men dem slipper hun for, nu hun er startet på SOSU Syd.
Vi har heldigvis mulighed for at screene alle elever og hjælpe de ordblinde med al den teknologi de skal bruge for at kunne studere her hos os, siger direktør på SOSU Syd Lotte Dalegaard Petersen. Hos os er det ikke flovt at være ordblind.

Det handler om hjælpemidler
Der er omkring 25 ordblinde inde på skolen lige nu, og de fleste vil gerne være med til at mindske fordommene om ordblindhed og fjerne den flovhed, som nogle ordblinde føler.
Det er jo ikke pinligt at være ordblind, fortsætter Jasmin. Ikke mere end det er pinligt at være nærsynet. Jeg er ikke dum, fordi jeg er ordblind, jeg har bare brug for nogle hjælpemidler for at være på lige fod med de andre i min klasse. 
Tidligere kunne man ikke få de hjælpemidler, og så var der måske ikke så mange ordblinde, der læste videre, men nu kan vi sagtens.

Vi skilter med det hele ugen
Uge 40 er international ordblinde-uge, og det er eleverne på SOSU Syd med til at sætte fokus på ved hele ugen at gå med en T-shirt, hvor der står ”ORDBLIND” på brystet.-Det skal vise, at vi ikke er flove over at være ordblinde, og at vi ikke møder fordomme her på skolen. 
Vi vil gerne være med til at sprede den indstilling ud til alle uddannelser, siger Lotte Dalegaard Petersen.FOTOJasmin Guldahl Haahr Jakobsen er elev på et EUX-forløb på SOSU Syd som giver hende adgang til at læse videre efter uddannelsen til SOSU-assistent. 
I hendes klasse er de to ordblinde, og de møder ikke nogen fordomme fra de andre studerende.

 

Klik her for at se artiklen fra Tv Syd og udsendelsen fra mandag aften kl. 19.30.

Klik her for at læse artiklen om Nicklas fra avisen.dk.

 

 • 011018ordblind 7

   

   

   

 • 011018ordblind 3
 • 011018ordblind 2
 • 011018ordblind 4
 • selfie1
 • 011018ordblind_5.jpg

Webdesign byro aabenraa