Sikker mail

Vi kan modtage sikker mail via sikkermail@sosu-syd.dk.

Hvad er sikker mail?

En sikker mail er en mail, som er signeret eller krypteret af afsenderen.
Signering er en digital underskrift, der sikrer, at indholdet i meddelelsen ikke er ændret, efter at den er afsendt, samt sikrer afsenderens identitet.
Kryptering sikrer, at en meddelelse kun kan læses af den rette modtager. Kryptering har samme funktion som en konvolut, der beskytter uvedkommende i at læse indholdet.

Vi anbefaler, at følsomme oplysninger sendes til skolen som krypteret mail.

Hvordan sender man sikker mail?

En forudsætning for at sende sikker mail er, at du i dit mail-program har registreret det certifikat, der hører til adressen sikkermail@sosu-syd.dk. Certifikatet kan hentes her ved at søge efter adressen sikkermail@sosu-syd.dk. Som virksomhed anbefaler skolen, at man kontakter sin it-afdeling for installation af certifikatet. Som privatperson, kan du bruge din almindelige mailkonto, men det kræver, at du installerer et såkaldt vCard, som du får adgang til, når du søger efter certifikatet.

Læs her, hvordan du installerer et vCard

downloadiconnewKlik på "Hent som vCard”. Hvis dit mailprogram ikke understøtter vCard, skal du i stedet klikke på "Hent certifikat," og derefter indtaste sikkermail@sosu-syd.dk.

downloadiconnewGem vCard'et i dit mailprogram. Hvis du anvender mailprogrammet Outlook, skal du klikke på "Gem og luk", hvorefter vCard'et vil være tilføjet i din liste over kontaktpersoner.

downloadiconnewNu er certifikatet installeret i dit mailprogram, og du kan begynde at anvende din NemID eller digitale signatur til at sende og modtage sikker mail til Social- og Sundhedsskolen Syd.

Webdesign byro aabenraa