Udlandspraktik

 Elever på SOSU assistent og Pædagogisk assistent kan vælge at tage ca. 5 uger af deres praktik i udlandet. 
 

Når du tager en uddannelse på SOSU Syd, har du mulighed for at få et praktikophold i udlandet. Skolen har et stærkt internationalt samarbejde med lignende skoler i en lang række lande, og vi har rigtig god erfaring med at sende elever på praktikophold i udlandet.  SOSU Syd tilbyder udlandspraktik via PIU-programmet, og via Erasmus+ programmet, skolen er certificeret som en Erasmus+ Vet Mobility Charter institution, charteret tildeles skoler, der gør det muligt for elever at gennemføre praktikophold i udlandet af høj kvalitet.

SSA: Som social- og sundhedsassistentelev kan du primært komme i praktik i udlandet i din sidste kommunale praktik. 

PA:    Som pædagogisk assistentelev kan du komme i praktik i udlandet den sidste måned af din anden praktik.

SSH:  Som social- og sundhedshjælperelev kan du komme i praktik i udlandet i den sidste måned af din anden kommunale praktik.

I løbet af din uddannelse som Pædagogisk assistent eller Social- og sundhedsassistent/hjælper, bliver der afholdt et informationsmøde for alle interesserede, hvor skolens internationale koordinator fortæller om, hvilke lande det er muligt at komme til, hvordan økonomien ser ud, hvad du kan forvente at lære samt svare på spørgsmål. Du skal sende et ansøgningsskema, som danner baggrund for en vurdering af, om du kan komme af sted. 

Den daglige kommunikation i udlandspraktikken foregår primært på engelsk.

Efter din praktik skal du være villig til at dele din oplevelse med andre gennem en beskrivelse 

 

 
 
Ansøgning om udlandspraktik

Ansøgningen skrives på engelsk. I løbet af uddannelsen vil internationale koordinatorer besøge jeres klasse og orientere jer om, hvordan I kommer i gang. Du skal kunne nå målene for din praktik på kortere tid, og du skal være klar på at møde et andet land med en anden kultur.

 

 

 

 

Mere i denne kategori: Elevvejledning »
Webdesign byro aabenraa